Ha azt gondolod, másnak könnyű, másnak nem kell azon a tortúrán keresztülmenne, mint nekem..., tévedsz! Teljesen mindegy, hogyan és milyen okból vagy módszerekkel élnek vissza a türelmeddel, van remény! Nagyon sok olyan sztár van, akinek szintén része volt iskolai megfélemlítésben, most mégis boldog és sikeres emberek.

Christian Bale – Még Batmannak is része volt iskolai bullyingban, de túlélte a támadásokat. Gyermekkorában, amikor Angliában járt iskolába, rendszeresen megverték.

Christian Bale 

Megan Fox – Ma a szórakoztatóipar egyik legkelendőbb sztárja, de többször kellett az irigységgel és az általa generált kiközösítéssel szembesülnie a középiskolában. Ő is túlélte.

Megan Fox

Jason Segal – Annak ellenére, hogy ünnepelt kosárlabdázó és közösségi vezető, rendszeresen próbára tették a középiskolában. Egy csapat gyerek egyszerűen ráugrott és rendszeresen elverte.

Tom Cruise – Cruise arról beszél, hogy az iskolában mennyire képtelen volt akár szóban kiállni magáért vagy ököllel megvédenie magát. A vége mindig az lett, hogy jól megverték azért, mert soha nem ütött vissza. Ő ezt nem sajnálja, és köszöni szépen, megvan. Túlélte a bullyingot.

Steven Spielberg – Tonnaszámra söpri be az Oscarokat és más díjakat, de a Lincoln vagy az ET, a Földönkívüli rendezője még ma is emlékszik arra, hogy gyerekkorában különböző okokból folyton cikizték. Nem volt elég, hogy az iskola zenekarában klarinétozott, és emiatt “jófiúnak” bélyegezték, származása miatt is sokszor csúfolták és megszégyenítették.

Demi Lovato – Lovato számtalanszor kapott megalázó, bántó és gyűlölködő, sőt, gyűlöletszító üzeneteket online profiljára. Az ellene indított támadások vezettek oda, hogy vagdosni kezdte a testét. De éppen ez a belső feszültség szolgált segítségül ahhoz, hogy elkötelezett aktivista váljon belőle és a megpróbáltatások miatt éledt empátiát és szenvedélyt színészi és énekesi karrierben kamatoztassa. Ő is túlélte a bullyingot!

Winona Ryder – Rydernek nem volt szokásos gyerekkora. Egy hippi kommunában nőtt fel, és sokan még színésznőként is minimum azt gondolják róla, hogy “fura”. Egy alkalommal – már felnőtt színészként – egy járókelő az utcán nyilvánosan elátkozta és úgy összeverte egy kávéház előtt, nem messze az otthonától, hogy össze kellett varrni a sebeit.

Winona Ryder

Brittany Snow – Talán ez a legdurvább történet: Egy “rajongója” őt és barátját több üzenetben felszólította, hogy öljék meg magukat. A kitartó megfélemlítés hatására Snow barátja végül öngyilkos lett. Valószínűleg még hosszú időbe telik, amíg a színésznő túljut a traumán.

Lady Gaga – Eredeti nevén Stefani Germanotta, művészi, néha extremitásba hajló öltözködése miatt a közösségben a “szörnyecske” gúnynevet érdemelte ki. Gaga büszkén azonosult a rágagasztott torzszülött-karakterrel, időközben pedig profi zenész lett. Felnőtt fejjel azt vallja, hogy ezek az események járultak hozzá a leginkább, hogy felismerje a tehetségét, hogy ő más, mint a többiek, és hogy megtanulta szeretni önmagát. “Born This Way” címmel nemcsak egy dalt írt, hanem egy kampányt is indított az iskolai bullying ellen.

Lady Gaga

Jessica Alba – A középiskolában olyan mértékben kiközösítették a többiek, hogy többször be kellett mennie a szüleinek az iskolába, neki pedig rendszeresen a tanári szobában kellett megennie az ebédjét, hogy az ebédlőben elkerülje a rá váró ellenséges csapatot.

Jessica Alba

Dan Savage újságíró elindította az “It Gets Better” (Egyre jobb lesz) kampányt, amelynek oldalán a tizenévesek több ezer olyan felnőtt videóját nézhetik meg, akik sikerrel túlléptek a megfélemlítésen. Az oldalon megtalálható Tim Gunn, Hillary Clinton, Kathy Griffin, Kevin Bacon és Barack Obama amerikai elnök videója is. Mindegyik videónak ugyanaz az üzenete: habár a bullying szörnyű, és nagyon sok ember esik át nehéz időszakon miatta, de túlélhető, és akinek sikerül túllendülnie rajta, az megerősödik és jobb ember válik belőle.

Nézd meg, mi a sztárok üzenete a bullying ellen, hogyan lettek úrrá a nehézségeken!

Neked is van pozitív bullying-történeted? Oszd meg itt, küldd be email címünkre vagy a Facebook-ra!